fredag 16 juli 2010

Víglundur och Djass på SM.


Förra helgen när högsommarvärmen nådde sin kulmen genomfördes SM för Islandshästar i Norrköping. Arrangörerna hade gjort ett fantastiskt bra jobb. Hästarna var uppstallade nära tävlingsplatsen men ändå på en plats som var lugn och ostörd. Det fanns flera ställen där hästarna kunde duschas vilket verkligen behövdes i den tropiska hettan. Åskådarna var också nöjda med arrangemanget. Det fanns läktare utefter de båda långsidorna och dessutom en marknadsgata med matställen och försäljare av hästprylar.

Anne-Marie fanns på plats med både Víglundur och Djass. På fredagen red hon båda hingstarna i 5-gångsuttagningen. Víglundur missade tyvärr lite i passen och kom på tionde plats. I övrigt var Víglundur jättefin och fick bla flera 8:or för sin fantastiska tölt. Han gick vidare till lördagens B-final. I B-finalen kom sen Víglundur på nionde plats. Även Djass gjorde bra ifrån sig och kom på elfte plats. Det var verkligen bra gjort av Djass i sin debut i de stora tävlingssammanhangen.

Ett stort GRATTIS till Anne-Marie, Víglundur och Djass för de fina prestationerna!

/"Varma" hälsningar från Inga-Maj

2 kommentarer:

Britt-Mari sa...

Grattis till det fina resultatet på SM. Vilka gulliga bilder ni lagt in på fölen!! Kanske kommer vi och hälsar på den 21 aug. Vi ska till Vaxholm då.
Kram
moster Britt-mari

Inga-Maj sa...

Hej Britt-Marie!
Visst ska ni komma hit den 21 augusti. Ni är ju så nära oss då. Mitt på dagen är vi på besök i hingsthagen i Östhammar för att hälsa på Söngvinn och Ikaros. På eftermiddagen är vi hemma på gården igen.
Vore jättekul att få besök av er!

Kram från Inga-Maj