onsdag 8 juni 2011

Nationell tävling i Timrå
I helgen var det nationell tävling i Timrå strax ovanför Sundsvall. Det är lokalklubben Kraftur som har sin tävlingsanläggning där. Banan är ny och mycket bra. Många medlemmar hjälpte till med allt från sladdning av banan till bullbak i kafeterian. Vi hade strålande sol nästan hela tiden. Men på lördagen drog en tromb förbi och höll på att ta med sig de boxar som var mest utsatta. Alla hjälptes åt att hålla fast taken till boxarna. Efter en timme var tromben "som bortblåst" och allt var frid och fröjd igen.

Anne-Marie tävlade på Fridur från Lönneberga och på Djass frá Kirkjubae. Víglundur fick vara hemma och ta hand om sina ston. Fridur är en vacker 5-gångshingst och det här var hans första stora tävling. Han gjorde en bra prestation att komma tvåa i A-finalen i sin B-klass.

Djass, som tävlade i A-klass i 5-gång kom först till B-final. Han vann den och kom därför vidare till A-final. Djass gjorde en mycket fin prestation och han belönades bl.a. med en 8 i pass. På lördagen gick A-finalen. Tänk att få vara med i samma final som Vignir på Kraftur! Kraftur var otroligt fin och vann förstås. Djass gjorde också väldigt bra ifrån sig och han slutade på en 5:e plats och med bara 0,02 poäng efter 4:an.

Djass var också med i töltuttagningen och kvalade till SM även i denna gren. Han blev 9:a och skulle ha varit med i B-finalen, men vi strök honom från den. Han skulle annars ha varit med i två finaler samma eftermiddag, både 5-gång och tölt.

Ja, det här var en trevlig och händelserik helg och vi åker gärna tillbaka till Kraftur för att tävla igen.

Inga-Maj

4 kommentarer:

M A Friman sa...

Grattis. Han aldrig få en pratstundmed dig . Det är min hingst som står brevid Djass på prisutdelningen, riden av Gummi:)

e.barigard sa...

Grattis, bra presterat! :-D /kram- Emma Barigård

Inga-Maj sa...

Så den vackra hingsten Ómur frá Feti är din! Det visste jag inte. Nu har jag kollat upp honom på Worldfengur och jag kan läsa att han är efter Porrodur. Jätteroligt med nya stammar. Jag såg Porrodur på Landsmót när han visades första gången och han var min favorit.

Inga-Maj sa...

Tack Emma! Vi ses väl på bedömningarna på Strömsholm i midsommarveckan hoppas jag. Då är det jag som hejar på Smári.