söndag 15 april 2012

Hingstfestivalen 2012


I år var hingstfestivalen på Stenholmen (Gerstorp)utanför Linköping. Djass fick stanna hemma fastän han var inbjuden att vara med. Nu var det Víglundur frá Vestra Fiflholti med avkommorna Arnljot från Lindholmen och Viss från Artinge som fick stå i centrum. Smári från Artinge slöt också upp på Stenholmen.

Det blev lite dramatiskt vid avfärden på lördagmorgonen. Det hade kommit 15 cm snö under natten. Skulle vi våga att ge oss ut på vägarna med alla hästarna? Efter moget övervägande beslöt vi oss för att åka iväg. På Stenholmen var det vår. Alla åskådare, ryttare och hästar kunde njuta av solskenet.

Víglundur och hans avkommor svarade för en fin visning i ridhuset. Unghästarna gjorde bra ifrån sig trots att ljudnivån var hög och det var mycket publik på båda långsidorna i ridhuset. Viglundur var cool och oberörd som vanligt.

Tack Stenholmen och Idunn för en välplanerad och givande hingstfestival! Ett stort tack också till Liisa Sandberg och Emma Barigård som ställde upp med sina hästar Viss och Smári.

/Inga-Maj

Inga kommentarer: